Çocuklara yalnız resim yapma tekniğini değil, ülkemiz tarihinin ana çizgilerini de onların yaşına uygun dille anlatan bu kitap türü icadınız için sizi kutlar, ürün ve icatlarınızın süregitmesini diler, teşekkürlerimi ve en iyi dileklerimi sunarım. Bilge Umar

Resim Yapmayı Öğreten Boyama Kitabı (2)


Copyright © Cahit Çelik, 2010.

Anaokulu ve ilköğretim çağı çocukları için yararlı olabilir.





Çizimler :  Cahit Çelik


Örnek Resimler
Kılavuz Çizimler

Hatice Atukeren





Yasin Yenice






Ertan Şıvgın - Yedi yaşında!..






Serkan Şıvgın






Mustafa Öden






Nuran Tay






Bilal Sancar






Hamide Yıldırım






Ahmet Aydın







Ahmet Aydın + Hakan Toktaş






Serpil Güleryüz






Osman Çatak






Recep Özbek






Mehtap Dursun







Hakan Usta






Nehir Ünlü







Yasin Yenice






Erdal Tay






Eyüp Eraslan






Şakir Epturan






Şakir Epturan






Erdal Tay





Pastel boya alırken, dikkat edilecek en önemli şey, kutunun içinde beyaz renk boya olup olmadığına bakmaktır. Pastel boya üreticileri her kutunun içine mutlaka bir siyah boya koymaktadır. Aynı üreticiler, siyah koydukları kutunun içine beyaz koymaktan kaçınmaktadır. Pastel boyalarla resim yaparken, koyu renkleri beyazla açarız. İçinde beyaz yoksa, markası ne olursa olsun, pastel boya almayacağız. Pastel boyanın iyisi kötüsü yoktur, beyazı olanı olmayanı vardır. Markaya değil, beyaza bakacağız.


Cahit Çelik




Hakan Usta





Cahit Çelik



CAHİT ÇELİK  –  GSM:  +90 542 216 1357  /  Tel: +90 212 625 9002
Karadolap M. Veysel Karani C. No: 55/1 Alibeyköy 34065 Eyüp - Istanbul





Arka kapak yazısı:




Resim yapmak, çocuğun özgürlüğüne özgürlük katar. Resim yaparken çocuk, daha güzel bir dünya düşler, insanı ve doğayı sevmeyi öğrenir, hesaplama kıyaslama gücü kazanır, daha bilgili becerikli yapıcı yaratıcı akılcı ve paylaşımcı olur, çocuğa çokça resim yaptır öğretmenim.

Birgün size, "Herkes güzel resim yapamaz, resim yetenek işidir, yeteneği yoksa çocuğu zorlamak doğru değildir!.." derlerse, sakın bu sözlere inanmayın. Deneyler ve bilgiler, asıl bu görüşün doğru olmadığını gösteriyor. Yetenek yatkınlıktır, tek başına hiçbir işe yaramaz. Hesaplama kıyaslama sorgulama algılama anlama anlatma zorluğu çeken çocuk, resim yapmaktan hoşlanmaz. Resim yaparken, çocuğun ne kadar mutlu olduğunu, el becerilerinin ve güzellik duygularının arttığını, kendine güven ve sorumluluk duygularının serpilip geliştiğini göreceksiniz. Yeter ki, çocuğunuzdaki güzellikleri görmeye istekli ve hazırlıklı olun. Çocuğunuzu başka çocuklarla yarıştırmayın.

Resim bilgilerin yedi yaşındaki çocuğa bile, aynen bu kitapçıkta yazıldığı gibi açıkladım. Açıklamaların resimlere yansıdığını ve her derste öğrencinin değiştiğini gördüm. İşte bu davranış değişikliğine eğitim denir. Öğretmen ektiğini hemen biçer. Yaza güze bahara kalmaz. İnsan yavrusu nadasa bırakılmaz.

Bu bilgileri yedi sekiz yaşındaki çocukla birlikte gözden geçirmek yararlı olur mu? Ufacık çocuk bu bilgilerden bir şey anlar mı? Soruların yanıtı, İkinci Bölüm'de yer alan örnek resimlerde saklıdır. Bilgiler resimlere yansımıştır. Bu resimler, öğretmenliğimin son yıllarında okuttuğum öğrencilerin üçüncü sınıfta yaptığı çalışmalardan seçilmiştir. İçlerine bir tanecik de yedi yaş çocuğunun yaptığı resim ilave edilmiştir. Kenar mahalle çocuklarının yaptığı bu çalışmalar herkese örnek olsun. 


Kapak Resmi: Yasin Yenice
ISBN: 978-605-61065-1-4